Stevia: egy egészséges megoldás

A cukorbetegek pontosan tudják, mit jelent a sóvárgás egy adott íz után. Aki ezzel a betegséggel küzd, annak étrendjéből nemcsak a zsír, hanem a cukor is száműzve van. Ugyanis a sok cukor fogyasztása csak fokozza e betegséget és nagyban hozzájárul a szövődmények kialakulásához. Mégis vannak már olyan megoldások, melyek képesek áthidalni azt a problémát, ami megtiltja a diabéteszes személynek, hogy élvezze az édes ízt. Az egyik ilyen megoldás, ha a finomított cukrot steviára cseréljük.

stevia

A stevia egy olyan dél-amerikai növény, melyet már az őslakos indiánok is évszázadok óta használnak édesítésre, mivel a leveleinek igen intenzív az édessége. Ha kóstóltál már valaha steviát, akkor tudod, hogy mennyivel édesebb a finomított cukornál. De miért is kiváló a cukorbetegek számára?

A stevia kalóriatartalma nulla, ennek köszönhetően bármilyen olyan diétába - így a cukorbetegekébe is - beilleszthető, melynek célja a fogyás előidézése. Azt tudjuk, hogy egy cukorbetegnek az orvosa először azt javasolja, hogy fogyjon le, így csökkentve a szövődmények kialakulásának kockázatát. Ezt pedig a steviával kitűnően el lehet érni...

Ugyanakkor a stevia glikémiás indexe is nulla. Ezt azért fontos megjegyezni, mert minél alacsonyabb egy étel glikémiás indexe, annál hosszabban szívódik fel a szervezetben és annál kevésbé emeli meg a vércukorszintet. Ha pedig nem emeli meg a vércukorszintet, hanem stabilizálja azt, akkor a cukorbetegeknek kifejezetten ajánlott e növény fogyasztása. A stevia az alacsony glikémiás indexből fakadóan tehát erősíti a jóllakottság-érzést és még a cukor utáni vágyat is csökkenti. Emellett erősíti a hasnyálmirigy működését is, ami szintén előnyös a cukorbetegek számára.

Nem veszélyes a stevia?

2008-ban mind a Coca-Cola és a Cargill végzett kísérleteket a stevia mellékhatásait illetően. május 15-én a Food and Chemical Toxicology szaklapban kijelentették, hogy a “rebiana (a tiszta rebaudioside, mely a steviából származik) használata biztonságos élelmiszerek és italok édesítésénél”

Az Európai Élelmiszer Bizottság is hasonló megállapításra jutott: 2010-ben több vizsgálat után megállapították, hogy a stevia kivonata adalékként történő fogyasztása az emberi szervezetre nézve nem veszélyes.

Termékek cukorbetegeknek

Vitaking GymnemaSylvestre kapszula 400mg 90db

Vitaking Gymnema Sylvestre kapszula 400mg 90db

A növény a cukor rombolójaként ismert a világban, mert az ősi időkben az ayurvédikus orvosok megfigyelték, hogy ha a gymnema levelét fogyasztják, az elnyomja a cukor ízét. Segíthet a súlycsökkentő programokban, mint természetes étvágycsökkentő.

Ár: 2090 Ft
Megnézem

BioCo Fahéj kivonattabletta 60db 1500mg

BioCo Fahéj kivonat tabletta 60db 1500mg

1500mg fahéj őrlemény tablettánként. Krómmal és kapormag kivonattal a normál vércukor szintért.

Ár: 3690 Ft
Megnézem
Újdonság

Diabess Györgyteafilteres teakeverék 40*1,5g

Diabess Györgytea filteres teakeverék 40*1,5g

Enyhítheti ill. megszüntetheti a cukorbetegség számos kellemetlen melléktünetét (végtagzsibbadás, testsúlynövekedés ill. csökkenés, neuropátia, stb.), és késleltetheti a súlyos szövődmények, mint például a magas vérnyomás, érelmeszesedés, veseelégtelenség, keringési problémák kialakulását.

Ár: 2700 Ft
Megnézem
Újdonság

Interherb Diatoncukorkontroll kapszula 60db

Interherb Diaton cukorkontroll kapszula 60db

Kapormagolajat, vitaminokat és krómot tartalmazó étrend-kiegészítő a normál vércukorszint fenntartására. 

Ár: 3730 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!