A nyírfacukor mint egy lehetséges alternatíva

A nyírfacukor szintén egy olyan megoldás lehet, mely segítségével egy cukorbetegségben szenvedő ember is nap, mint nap élvezheti az édes ízt. Bátran fogyaszthat süteményeket, tortákat, édességeket, anélkül, hogy bármilyen kockázattal számolni kellene.

nyirfacukor

A nyírfacukor vagy másik nevén a xilit a nyírfában rejlő édes anyag, melyet a második világháború óta már iparilag is elő tudnak állítani. Erről az anyagról tudnunk kell, hogy 40%-kal kevesebb kalóiát tartalmaz, mint a finomított cukor, vagyis kiválóan beleilleszthető egy olyan étrendbe, melynek legfőbb célja a fogyás elősegítése, elindítása. Ezenkívül 75%-kal kevesebb a szénhidráttartalma a szacharóznál, mely szintén ugyanazokkal az előnyökkel jár, mint az alacsony kalóriatartalom.

A nyírfacukor ezenkívül még igen ajánlott a cukorbetegek számára, mivel glikémiás indexe is mindössze 7. A glikémiás indexről fontos tudni, hogy direkt a cukorbetegek számára fejlesztették ki, hogy meg lehessen mérni a vércukorszintjüket. Az index segít megállapítani, hogy egy adott élelmiszer milyen gyorsan képes felszívódni a szervezetünkben és így milyen mértékben emeli meg a vércukorszintet. A cukorbetegeknek olyan élelmiszereket kell előnyben részesíteni, mely alacsony GI-indexxel rendelkezik, hiszen így elkerülhetik, hogy a vércukorszintjük folyamatosan ingadozzon, hiszen ez nagyon veszélyes. A xilitnek pedig rendkívül alacsony a glikémiás indexe ahhoz, hogy kívánatos legyen a fogyasztása.

A xilit fogyasztásával kevesebb glükózt jut a véráramba, így jobban kíméli a hasnyálmirigyet. A hasnyálmirigy így kevesebb inzulint termel, aminek következtében kevesebb zsír raktározódik el a szervezetben.

Klinikai tesztekkel igazolták, hogy a nyírfacukrot a szervezet hihetetlenül lassan dolgozza fel és nem is teljesen. Ennek következtében nem okoz hirtelen változást a vércukorszintben: stabilizálja azt, ahelyett, hogy megemelné vagy csökkentené. A diabéteszben szenvedők a nyírfacukor használatával úgy fogyaszthatnak édes ételeket, hogy vércukorszintjük nem emelkedik meg.

A nyírfacukor emésztéséhez tehát nincs szükség inzulinra.

A nyírfacukorral készült ételek az egységes nemzetközi élelmiszer higiéniai követelményeket tartalmazó szabályozás alapján, hivatalosan is megjelölhetők a cukorbetegek által fogyasztható megkülönböztető jelzéssel.

Termékek cukorbetegeknek

Vitaking GymnemaSylvestre kapszula 400mg 90db

Vitaking Gymnema Sylvestre kapszula 400mg 90db

A növény a cukor rombolójaként ismert a világban, mert az ősi időkben az ayurvédikus orvosok megfigyelték, hogy ha a gymnema levelét fogyasztják, az elnyomja a cukor ízét. Segíthet a súlycsökkentő programokban, mint természetes étvágycsökkentő.

Ár: 2090 Ft
Megnézem

BioCo Fahéj kivonattabletta 60db 1500mg

BioCo Fahéj kivonat tabletta 60db 1500mg

1500mg fahéj őrlemény tablettánként. Krómmal és kapormag kivonattal a normál vércukor szintért.

Ár: 3690 Ft
Megnézem
Újdonság

Diabess Györgyteafilteres teakeverék 40*1,5g

Diabess Györgytea filteres teakeverék 40*1,5g

Enyhítheti ill. megszüntetheti a cukorbetegség számos kellemetlen melléktünetét (végtagzsibbadás, testsúlynövekedés ill. csökkenés, neuropátia, stb.), és késleltetheti a súlyos szövődmények, mint például a magas vérnyomás, érelmeszesedés, veseelégtelenség, keringési problémák kialakulását.

Ár: 2700 Ft
Megnézem
Újdonság

Interherb Diatoncukorkontroll kapszula 60db

Interherb Diaton cukorkontroll kapszula 60db

Kapormagolajat, vitaminokat és krómot tartalmazó étrend-kiegészítő a normál vércukorszint fenntartására. 

Ár: 3730 Ft
Megnézem
Vélemények (3)